6 Eylül 2009 Pazar

Yaratilis/Evrim Simdi Bedava!!!

Jhon Hawks 'in blogunu okur iken NCSE 'nin unlu Creation/Evolution dergisinin tum sayilarinin internet ortamina pdf. dosyalari olarak aktarildigini ogrendim. NCSE (The National Center for Science Education), Bilim Egitimi icin Ulusal Merkez adinda bir dernektir. Ozellikle orta egitim icin bilim egitimi, ozellikle evrim kurami egitimi icin kaynaklar, egitim metaryalleri ve metodlari saglamak icin calisir.
NCSE 1980-1996 yillari arasi yayinlanan Creation/Evolution (Yaratilis/Evrim) dergisinin butun sayilarini online pdf.ler olarak verdi . Bu derginin onemi, Amerika'nin ozellikle ulkemizde bugun tartisilan Yaratilis/Evrim tartismalarina ornek olacak benzer tartismalari daha once yapmis ve bu dergide yayinlamis olmasidir. Bu nedenle bu dergide basilan yazilar bugun ulkemizde tartistigimiz bu konu ile inanilmaz bir bicimde benzerdir. Konu ile ilgili biyolog, antropolog, jeolog, ilahiyatci, sosoyolog yani kimin ilgisini cekiyorsa okumasi cok faydali olacaktir.
Bununla birlikte NCSE'nin web sayfasinda Evrim ve Yaratilis ve devlet okullarinda evrim egitimi gibi onemli konular ile ilgili bircok makale ve proje incelenebilir, Bu calismalarin ulkemizdeki ilgili konularin cozumunde cok onemli katkisi olacagi kanaatindeyim.

2 yorum:

  1. yazılarının devamını bekleriz...

    YanıtlaSil
  2. Motivasyonunuz icin tesekkur ederim, okundugunu ve ilgi gosterildigini bildikce, hissettikce devam edecegim kesindir.

    YanıtlaSil

INSANIN EVRIMI-YORUM